Safaris

”Gott omdöme får man av erfarenhet, och erfarenhet får man av dåligt omdöme”. Detta är visdomar vi själva erhållit genom erfarenhet och som vi gladeligen delar med oss till våra gäster.

Vi har sedan 1989 sökt äventyret i den orörda vildmarken och prövat våra gränser. Vi är övertygade om att alla människor har ett behov av att gå utanför sina gränser, sträcka sig utanför vardagens mönster och få nya erfarenheter och lärdomar.

Alla våra vintergäster utrustas med dunjacka, dunbyxa, vinterskor, mössa/hjälm, balaclava och varma handskar. Slitstarka, varma vinterkläder är för oss ett sätt att kvalitetssäkra dina upplevelser.
Vildmarken är vår arbetsplats, därför värnar vi givetvis miljön. Vi kör t ex endast nya 4-takts skotrar som har renare avgaser och sliter mindre på både miljö och oss själva.

Skogstur med snöskoter Fjällguiden - Ripan

Skogstur med Snöskoter

 

Ett litet urval av tillgängliga Program:

Snöskotertransfer 2 tim, från Kiruna flygplats till Icehotel i Jukkasjärvi med vildmarks fika. (Kiruna)

Vår guide möter dig vid ankomst till Kiruna flygplats. Kort promenad till ombyte av kläder. Äventyret kan börja, med 2 personer per skoter gasar vi ut i den snötyngda vildmarken. Bagagetransport till Icehotel och varma kläder att utrusta sig med inför färden ingår. Vi gör ett stopp för ett vildmarksfika efter vägen.

Vildmarkssafari/Norrskenstur 3,5 timmar med lunch/middag. (Kiruna)

Samling vid aktivitetscenter i Kiruna. Varma vinterkläder delas ut. Guidad skotertur med 2 personer per skoter, ut i Europas sista vildmark. Safarin går från skogslandet uppe i hög alpin miljö, det väglösa landet norr om Kiruna.
Under turen får du ta del av vår guides kunskaper om norrskenet, samerna, norra Sveriges natur och fauna. Måltiden består av rödingsoppa, snittar med Westerbottensost, kaffe och kaka. Transfer till och från aktivitetscenter kan ordnas.

Snöskotertur med övernattning på vildmarkscamp. (Kiruna)

Följ med på en guidad tvådagarstur på snöskoter med övernattning på Väkkäräjärvi vildmarks-camp. Du kommer att köra i ett vildmarksområde täckt med meterdjup snö och täta, orörda skogar. De erfarna guiderna ger dig en upplevelse utöver det vanliga.
Vid vildmarks-campen väntar en uppvärmd vedeldad bastu, en 2-rätters middag och övernattning i 4-bäddsstugor.
Maten består av en varmrätt med efterrätt. Menyerna varierar från årstid till årstid, men innehåller alltid lokala råvaror.
Rejäl frukost serveras innan vi sätter oss på skotrarna för nya vildmarksäventyr. Vi stannar till för lunch tillagad och serverad vid en öppen sprakande elden.
Vi rekommenderar 1 person per skoter vid dessa längre turer. Måltider, sovsäck , varma kläder och handdukar till bastun ingår.

Fråga gärna efter mer detaljerad information om denna safari. Väder och vind utgör förutsättningarna för vägval etc. Vi sätter alltid säkerheten i första hand.

Snöskotersafari 2-3,5 tim med fika/utelunch/middag i vildmarksläger, Nordanjaure. (Riksgränsen)

Samling vid sjön Vassijaure i Riksgränsen, varma kläder delas ut. Instruktioner i säkerhet och framförande av en snöskoter. Dags för äventyret att börja! Med 2 personer per skoter åker vi ut i detta natursköna område, kallat Europas sista vildmark. Vi färdas i högalpin miljö, över frusna sjöar, genom snötyngda dalgångar och upp genom höga bergspass. Färden går stundtals längs med den Norska gränsen. Vid ankommandet till Nordanjaure vildmarksläger gör guiderna i ordning maten inne i stugan, och du har möjlighet till isfiske, kanske nappar en röding på kroken.
När tiden känns mogen startar vi upp skotrarna igen och kör upp mot bergen, med riktning mot Riksgränsen.

Vi skräddarsyr gärna ett program som passar just er.
Kontakta oss här.