fbpx

ARCTIC SAFARIS – Fjälllguiden AB sedan 1989.

Sedan vi startade har vi genomfört otaliga arrangemang, fiske-, jaktturer, safarin, konferenser, incentive resor mm. och jobbat med allt från privatpersoner till världens största företag, små reklamfilmsteam och storskaliga långfilmsproduktioner med världskända filmstjärnor.
Ingen den andra lik och ingen mer eller mindre viktig.

Vi har hela norra Sverige som arbetsområde och få kan säga att dom har våra kunskaper om naturen i Lapland.

Vi anser att mycket av vår framgång kan bero på vår förmåga att vara flexibla och anpassa oss efter kundens behov samt våra erfarna guider och medarbetare som är fundamentet vår verksamhet vilar på.

När det gäller vildmarken i norr finns det få personer som besitter vår erfarenhet och våra kunskaper, vi hoppas kunna dela med oss av dom långt in i framtiden och därför tänker vi aldrig tumma på kvalité, säkerhet eller långsiktigt tänkande vare sig det gäller kunder, miljö, eller oss själva.

Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer om oss, vår verksamhet, vår oslagbara natur, eller något annat du funderar på. Vi hoppas få dela med oss av naturen i norr och ge dig en upplevelse och erfarnhet du sent ska glömma.

Kontakta oss

Ledarskap

Den store ledaren har inget behov av att gå i täten – för honom räcker det med att visa färdriktningen. -Henry Miller

Vi anordnar kurser inom ledarskapsutveckling och team-building i en storslagen natur på ett sätt som garanterat ger dig erfarenheter du kommer ha god nytta av oavsett vad du har för position på din arbetsplats.

Vi sätter ihop ett paket som passar just er grupp eller dig. Friluftsliv och problemlösning hand i hand.
Du får prova utvecklande aktiviteter i en miljö som fortfarande är relativt orörd av människan, och du lämnar oss med erfarenheter, upplevelser och minnen som du kommer bära med dig resten av ditt liv.

Tentipi arrangemang/uthyrning

Vi hyr ut, säljer och reser Tentipis till arrangemang av alla storlekar i hela Sverige. Vi har även interiör och dekor och kan få det mesta att hända när du vill ha en annorlunda fest, event eller mötesplats. Läs mer här: TENTIPI

Kontakta oss så berättar vi mer.

Kläder – Uthyrning

Vi hyr ut varma och funktionella dunkläder av högsta kvalité som kan hantera alla de nycker vädret på fjället kan slänga din väg.

Vi hyr även ut: snöskor och stavar.

Vi har det mesta tillgängligt i alla storlekar: Jackor, Byxor, Skor, Balaclavas, Hjälmar, Vantar etc.

Film & Reklam

Mäktiga vyer, rikt djurliv, fantastiska sjöar, dalar och berg. Oavsett årstid är naturen i norr svårslagen dels på grund av sin skönhet men även den mångfald den erbjuder.

Våra guider är vana att leda inspelningsexpeditioner anpassade efter specifika önskemål om typer av sceneri, ljus, djurliv etc. Beroende av årstid kan vi vägleda genom snöfyllda dalar, bergstoppar, dvärgbjörkskogar, frusna fjällsjöar, forsar, vattenfall.
Här kan vi i stort sett byta kontinent utan att färdas mer än några mil, vilket gör det till en väldigt tacksam inspelningsplats.

Området från Kiruna upp mot Riksgränsen är populärt bland både svenska och utländska spel- och reklamfilmsmakare just på grund av den varierande terräng, flora fauna och färgpallett det erbjuder.

Vi erbjuder helhetslösningar med rekognosering av inspelningsplatser, logi, catering, transporter, personal och framför allt vår förmåga och erfarenhet av problemlösning.
Vi har jobbat med en mängd olika typer av produktioner och kan med denna erfarenhet i ryggen få er inspelning att flyta så smidigt som möjligt.

Jakt & Fiske

Upplev lugnet med ett pimpelspö på en isbelagd fjällsjö, eller befinn dig mitt i forsande virvlar och upplev naturens råa styrka.

Vi annordnar jakt på ripa, tjäder, järpe, orre, bäver och älg.
Våra guider har en oslagbar lokalkännedom och flera decenniers jakt- och fiskevana, vilket borgar för ett givande äventyr, oavsett villebråd.

Vi skräddarsyr ett jaktpaket efter era önskemål. Tält eller hotelsvit, “survival-style” eller “high-end”.

Vi ordnar en jakt- fiskeupplevelse som passar just er och vår erfarenhet står till ert förfogande

Kontakta oss!

Ingen fråga är för stor eller för liten. Vi finns här för att göra din naturupplevelse till något ut över det vanliga.

contact-section

Vi har fått stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att främja inhemsk turism och ställa om till lokal marknad.

Vi är medlemmar av Fjällsäkerhetsrådets Branschorganisation – Snöskoterturism

Vi är Diplomerade – Skoterguider