fbpx

Äventyr i Norr

Ett litet urval av våra turer och upplevelser.

Skoteräventyr i Europas sista vildmark

  • 5 dagar av storslagen natur, god mat, äventyr och skoterkörning

Ni ankommer till Kiruna flygplats där guide från Arctic safaris möter upp och välkomnar er till Kiruna.

I VIP Loungen på Kiruna flygplats utrustar vi er med varma vinterkläder, hjälm och goggles. Här bjuds på även på kaffe, te, vatten, lingondricka och smörgås.

Vi ger er en genomgång och instruktioner i skoterns funktioner och säkerhet sen susar vi iväg, direkt från flygplatsen ut i den orörda vildmarken. Vi färdas över sjöar och myrar och ni får känna på kraften i maskinerna.

Färderna kommer att gå efter bäckraviner, över berg och genom skogslandskap i storslaget vacker natur i Europas sista orörda vildmark.

Vi övernattar i vildmarkscamp, stugor och hotell där efterlängtad bastu har värmts och mat står klart och väntar på vår ankomst.

Under resans gång kommer vi att besöka Treriksröset – punkten där de tre länderna Sverige, Finland, och Norge möts. Vi kommer att prova på fiskelyckan i ett av Sveriges bästa rödingsvatten, äta god mat i Abiskos Mountain lodge men framförallt kommer vi att köra en väldig massa skoter och njuta av vår orörda natur.

Välkommen på äventyr i Norr

[Grupptur] Snöskotersafari med fika/utelunch/middag

Samling vid sjön Vassijaure i Riksgränsen, varma kläder delas ut. Instruktioner i säkerhet och framförande av en snöskoter. Dags för äventyret att börja! Med 2 personer per skoter åker vi ut i detta natursköna område, kallat Europas sista vildmark. Vi färdas i högalpin miljö, över frusna sjöar, genom snötyngda dalgångar och upp genom höga bergspass. Färden går stundtals längs med den Norska gränsen. Vid ankommandet till Nordanjaure vildmarksläger gör guiderna i ordning maten inne i stugan, och du har möjlighet till isfiske, kanske nappar en röding på kroken.
När tiden känns mogen startar vi upp skotrarna igen och kör upp mot bergen, med riktning mot Riksgränsen.

[Grupptur] Snöskotersafari till vildmarkscamp

Följ med på en guidad tvådagarstur på snöskoter med övernattning på Väkkäräjärvi vildmarks-camp. Du kommer att köra i ett vildmarksområde täckt med meterdjup snö och täta, orörda skogar. De erfarna guiderna ger dig en upplevelse utöver det vanliga.
Vid vildmarks-campen väntar en uppvärmd vedeldad bastu, en 2-rätters middag och övernattning i 4-bäddsstugor.
Maten består av en varmrätt med efterrätt. Menyerna varierar från årstid till årstid, men innehåller alltid lokala råvaror.
Rejäl frukost serveras innan vi sätter oss på skotrarna för nya vildmarksäventyr. Vi stannar till för lunch tillagad och serverad vid en öppen sprakande elden.
Vi rekommenderar 1 person per skoter vid dessa längre turer. Måltider, sovsäck , varma kläder och handdukar till bastun ingår.

Snöskotertur med övernattning på vildmarkscamp. (Kiruna)

Vildmarkssafari/Norrskenstur 3,5 timmar med lunch/middag. (Kiruna)

[Grupptur] Vildmarkssafari/Norrskenstur

Samling vid aktivitetscenter i Kiruna. Varma vinterkläder delas ut. Guidad skotertur med 2 personer per skoter, ut i Europas sista vildmark. Safarin går från skogslandet uppe i hög alpin miljö, det väglösa landet norr om Kiruna.
Under turen får du ta del av vår guides kunskaper om norrskenet, samerna, norra Sveriges natur och fauna. Måltiden består av rödingsoppa, snittar med Westerbottensost, kaffe och kaka. Transfer till och från aktivitetscenter kan ordnas.

Isfiske med snöskoter

Här uppe i norr är skoter det vanligaste sättet att ta sig runt i vårt vackra vinterlandskap. Vi använder den mycket för avslappnande aktiviteter som isfiske. Eller det vi kallar pimpla! Vi startar på Camp Ripan och kör in mot skogarna, genom ett fantastiskt snölandskap, över frusna sjöar och myrar.

Under turen tar vi en paus på isen där vi testar vår fiskelycka. Du får testa att borra hål i isen medan vi äter lite norrländska traditionella snacks. Om vi har tur kanske vi får en fisk! Efter pausen beger vi oss tillbaka mot Camp Ripan. Det finns även möjlighet att köra egen skoter mot ett tillägg.

Boka via Ripan: https://ripan.se/upplevelse/isfiske-med-snoskoter/

Kombinerad skogs- och fjälltur med skoter

I norra Sverige är skotern det mest användbara transportmedlet för att vintertid ta sig fram i naturen. Vi startar turen på Camp Ripan med att ta på oss varma kläder för att sedan sätta oss på snöskotrarna och köra ut i den vintriga lågfjällsterrängen. Vi kör över frusna sjöar och genom skogsbeklädd vildmark för att slutligen ta oss upp på kalfjället Ednavaara, ett av Kirunas mer populära utflyktsmål vintertid beläget cirka en timme från Camp Ripan.
Landskapet är täckt av djup vit snö och utsikten är vidunderlig. Under turen kommer vi att stanna till för att njuta av ett litet mellanmål från det Lappländska köket.

När vi känner oss redo sätter vi oss på skotrarna igen och börjar färden tillbaka till Camp Ripan. Förhoppningsvis kommer vi också att få se en och annan älg under vår väg.

Boka via Ripan: https://ripan.se/upplevelse/kombinerad-skogs-och-fjalltur-med-skoter/

Norrskensjakt med snöskoter

Följ med på en spännande norrskensjakt med skoter. När polarnatten sänker sig åker vi ut från Camp Ripans område för att försöka få syn på det mytomspunna ljusfenomenet. Under färden stannar vi och fikar i naturen där det serveras lättare tilltugg från det lappländska köket. Det finns även möjlighet att köra egen skoter mot ett tillägg.

Boka via Ripan: https://ripan.se/upplevelse/norrskensjakt-med-snoskoter/

Snöskoturer

På snöskor I vinterskogen, upp för berget eller ut i norrskensnatten.

Detta är ett roligt äventyr som passar hela familjen.
Låt oss leka i snön och lär er om djur och natur från vår lokala guide.

Ljuset förändras så mycket under vår arktiska vinter.
Från de blåa ”Kaamos”  till otroligt färgfyllda solnedgångar.

Vi tar en fika i skogen eller en varm dryck under natthimlen.

Hör av er, så tar vi er med ut på tur!

Vi anordnar naturupplevelser och vildmarkssafaris i Riksgränsen och hela norra Skandinavien.

Vi har över 30 års erfarenhet av turer i fjällen och kan få det mesta att hända. Vi skräddarsyr gärna en upplevelse speciellt för er.

Hör av er!

Kontakta oss!

Ingen fråga är för stor eller för liten. Vi finns här för att göra din naturupplevelse till något ut över det vanliga.

contact-section

Vi har fått stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att främja inhemsk turism och ställa om till lokal marknad.

Vi är medlemmar av Fjällsäkerhetsrådets Branschorganisation – Snöskoterturism

Vi är Diplomerade – Skoterguider