Safaris

Ett litet urval av våra Safaris

Snöskotertransfer från Kiruna flygplats

Vår guide möter dig vid ankomst till Kiruna flygplats. Kort promenad till ombyte av kläder. Äventyret kan börja, med 2 personer per skoter gasar vi ut i den snötyngda vildmarken. Bagagetransport till Icehotel och varma kläder att utrusta sig med inför färden ingår. Vi gör ett stopp för ett vildmarksfika efter vägen.

Snöskotertransfer 2 tim, från Kiruna flygplats till Icehotel i Jukkasjärvi med vildmarksfika. (Kiruna)

Vildmarkssafari/Norrskenstur 3,5 timmar med lunch/middag. (Kiruna)

Vildmarkssafari/Norrskenstur

Samling vid aktivitetscenter i Kiruna. Varma vinterkläder delas ut. Guidad skotertur med 2 personer per skoter, ut i Europas sista vildmark. Safarin går från skogslandet uppe i hög alpin miljö, det väglösa landet norr om Kiruna.
Under turen får du ta del av vår guides kunskaper om norrskenet, samerna, norra Sveriges natur och fauna. Måltiden består av rödingsoppa, snittar med Westerbottensost, kaffe och kaka. Transfer till och från aktivitetscenter kan ordnas.

Snöskotersafari till vildmarkscamp

Följ med på en guidad tvådagarstur på snöskoter med övernattning på Väkkäräjärvi vildmarks-camp. Du kommer att köra i ett vildmarksområde täckt med meterdjup snö och täta, orörda skogar. De erfarna guiderna ger dig en upplevelse utöver det vanliga.
Vid vildmarks-campen väntar en uppvärmd vedeldad bastu, en 2-rätters middag och övernattning i 4-bäddsstugor.
Maten består av en varmrätt med efterrätt. Menyerna varierar från årstid till årstid, men innehåller alltid lokala råvaror.
Rejäl frukost serveras innan vi sätter oss på skotrarna för nya vildmarksäventyr. Vi stannar till för lunch tillagad och serverad vid en öppen sprakande elden.
Vi rekommenderar 1 person per skoter vid dessa längre turer. Måltider, sovsäck , varma kläder och handdukar till bastun ingår.

Snöskotertur med övernattning på vildmarkscamp. (Kiruna)

Snöskotersafari 2-3,5 tim med fika/utelunch/middag i vildmarksläger, Nordanjaure. (Riksgränsen)

Snöskotersafari med fika/utelunch/middag

Samling vid sjön Vassijaure i Riksgränsen, varma kläder delas ut. Instruktioner i säkerhet och framförande av en snöskoter. Dags för äventyret att börja! Med 2 personer per skoter åker vi ut i detta natursköna område, kallat Europas sista vildmark. Vi färdas i högalpin miljö, över frusna sjöar, genom snötyngda dalgångar och upp genom höga bergspass. Färden går stundtals längs med den Norska gränsen. Vid ankommandet till Nordanjaure vildmarksläger gör guiderna i ordning maten inne i stugan, och du har möjlighet till isfiske, kanske nappar en röding på kroken.
När tiden känns mogen startar vi upp skotrarna igen och kör upp mot bergen, med riktning mot Riksgränsen.

Kontakta oss!

Ingen fråga är för stor eller för liten. Vi finns här för att göra din naturupplevelse till något ut över det vanliga.

contact-section